Beste droogkast

Droogkast

De beste droogkast kopen: 4 tips

Of je nu alleen woont, met je partner, met één of veel kinderen; de beste droogkast is voor iedereen anders! Wij helpen jou op weg...

  1. De grootte van de trommel is één van de belangrijkste kenmerken waar je op moet letten. Indien je ook een wasmachine hebt, raden wij aan om een trommel te kiezen die minstens even groot is als de trommel van jouw wasmachine. Liefst zelfs iets groter, dan heeft de was meer ruimte om te drogen en heb je betere resultaten. De gemiddelde droogkast heeft een trommel van 7 à 8kg.
  2. Er bestaan verschillende types droogkasten. Het grote verschil, is dat er met en zonder afvoer naar buiten zijn. Heb je de mogelijkheid om de warme lucht door een buis naar buiten af te voeren? Dan kan je kiezen voor een luchtafvoer of hittepomp droogkast. Woon je bijvoorbeeld op appartement en heb je geen afvoer naar buiten? Kies dan voor een condensatie droogkast. Deze heeft een opvanglade voor al het water dat aan je was wordt onttrokken, waardoor er geen buis nodig is.
  3. Draag je vaak wollen truien, jeansbroeken of sportkleren? Dan raden wij jou absoluut aan om te kiezen voor een droogkast met de juiste programma's voor jou. Door je kleren op type stof te sorteren en op het juiste droogprogramma te drogen, heb je de beste droogresultaten én gaan je kleren veel langer mee.
  4. Heb je een dag- en nachtteller voor je elektriciteit? Wist je dat je dan véél goedkoper droogt 's nachts dan overdag? Met een uitgestelde start timer, kan je eenvoudig je droogkast programmeren op het moment dat jou het beste past en toch genieten van het voordeligste tarief.

Naar alle droogkasten

Anker

[]

Een greepje uit ons droogkastassortiment

Droogkast